HOP-ON HOP-OFF BUS IN WENEN

De leukste en gemakkelijkste manier om Wenen te ontdekken is door middel van een zogenaamde hop-on hop-off bus. Dit zijn toeristenbussen die langs een speciale route rijden waarbij er vooral langs en naar attracties en bezienswaardigheden gereden wordt. Langs de route kun je onbeperkt in- en uitstappen gedurende de geldigheid van je ticket. De uitstapplekken zijn altijd bij toeristische bezienswaardigheden, monumenten, musea of attracties. Soms moet je nog een klein stukje lopen. Het grote voordeel is dat je niet teveel na hoeft te denken hoe je ergens met het reguliere openbare vervoer komt. De route is optimaal voor wie een stedentrip naar Wenen maakt.

De bussen

In Wenen wordt gereden met semi-open dubbeldekkerbussen. Je kunt er dus voor kiezen om binnen te zitten op het onderste dek of om vanaf het half-open bovenste dek een optimaal uitzicht te hebben op alles wat er onderweg te zien is. Het onderste dek kan in de winter verwarmd en in de zomer gekoeld worden. In de bus kun je via de gratis audiogids luisteren naar informatie over Wenen en de plekken waar je langs rijdt. Deze audiogids is in verschillende talen beschikbaar, waaronder in het Engels en Duits. De hoofdtelefoons zijn inbegrepen in de prijs.

Binnen Wenen worden zes verschillende routes gereden waarbij je onder andere bij de Hofburg, bij Schloss Schönbrunn, bij UNO-City, bij het Belvedere of in Grinzing uit kunt stappen (en later weer in kunt stappen). Er zijn twee aanbieders: Big Bus Wenen en Vienna Sightseeing. Qua routes en prijzen maakt het over het algemeen niet zoveel uit bij welke van deze twee bedrijven je meerijdt. Ze zijn beiden even goed.

Vienna Sightseeing

Tickets

Er zijn tickets met een geldigheid van 24, 48 of 72 uur. Gedurende de geldigheid van je ticket kun je onbeperkt in- en uitstappen op alle routes. Ook kun je deelnemen aan een gratis wandeltour door de binnenstad. In verhouding is het tweedaagse ticket gunstiger geprijsd dan het ticket voor één dag. Voor kinderen geldt er een gereduceerd tarief.

Bekijk de hop-on-hop-off tickets van Vienna Sightseeing

Bekijk de hop-on-hop-off tickets van Big Bus Vienna