HANDIGE TIPS VOOR WENEN

Natuurlijk heb ook jij het geld niet op je rug groeien en staat er ook geen geldboom in je tuin. Daarnaast zit er ook bij jou maar 24 uur in één etmaal. Als je een bezoek brengt aan Wenen is het daarom handig om geld en/of tijd te besparen. Ook is het voorkomen van irritaties of ellende tijdens je stedentrip naar Wenen wel net zo prettig. Met onze tips kun je geld besparen, wachttijden bij bezienswaardigheden en attracties voorkomen en negatieve ervaringen vermijden. Uit eigen ervaring hebben we een aantal tips beschreven die je handig van pas kunnen komen op het moment dat je een vakantie naar Wenen boekt of als je ter plaatse bent.

Dit zijn onze Wenen tips:

Goedkoop overnachten in Wenen
Door een goede prijsvergelijker te gebruiken kun je gemakkelijk de laagste prijzen vinden voor een hotelkamer of appartement in Wenen.

Hop-on hop-off bus
Met een open dubbeldekkerbus die langs toeristische routes door Wenen rijdt kun je gemakkelijk de vele hotspots van Wenen bezoeken.

Ontdek Wenen op de fiets
De fiets is een gezond, milieuvriendelijk en bovenal leuke manier om Wenen te verkennen. Je kunt deelnemen aan een fietstocht door Wenen met ervaren gids of je kunt met een huurfiets zelf op pad gaan.

Reserveer je tickets vooraf
Lange wachtrijen voorkomen of de teleurstelling voorkomen dat je helemaal niet meer naar binnen kunt bij de populairste musea en attracties zoals Schloss Schönbrunn, de Spaanse Rijschool of het Kunsthistorisch Museum doe je door vooraf je tickets via internet te reserveren.

Wenen voordeelkaarten
Met de uiteenlopende city passes voor Wenen kun je (soms veel) geld besparen op vervoer, entreeprijzen en de kosten voor excursies in Wenen.