RESERVEER JE WENEN TICKETS

Als je Wenen bezoekt dan is de kans groot dat je één of meerdere attracties, musea of bezienswaardigheden zult gaan bezoeken. De stad heeft toeristen enorm veel te bieden. Denk hierbij aan de paleizen, de vele musea en natuurlijk de concerten van Mozart. De populariteit van Wenen en haar attracties zorgen voor wachtrijen waarbij de wachttijd flink op kan lopen. In het ergste geval sta je uren in de rij of kun je op de dag zelf al niet meer terecht. Zonde van je tijd en het zou helemaal jammer zijn als je tijdens je stedentrip naar Wenen de door jou gewenste activiteiten of bezichtigingen niet kunt doen omdat er geen plek (meer) is.

Kies voor zekerheid

Door vooraf je tickets via internet aan te schaffen voorkom je teleurstellingen. Voor attracties en bezienswaardigheden waar beperkte toegang toe is of waar een tijdslot aan vast zit ontkom je er eigenlijk niet meer aan om vooraf je entreetickets aan te schaffen. Op die manier kun je naar binnen op het gereserveerde tijdstip.

Waarvoor is vooraf reserveren aan te raden?

Voor een aantal attracties en bezienswaardigheden is vooraf reserveren eigenlijk een ‘must’, omdat je anders geconfronteerd kunt worden met lange wachtrijen en mogelijk zelfs de teleurstelling dat je die dag helemaal niet meer naar binnen kunt.

Genieten van Mozart

Het Weense Mozart Orkest is voor velen het hoogtepunt van een bezoek aan Wenen. Als je van klassieke muziek houdt dan is dit een ervaring om nooit te vergeten. Om zeker te zijn van een plaatsje is vooraf reserveren zeker aan te raden, vooral als je de betere plekken in de zaal wilt hebben. De concerten worden op drie verschillende locaties gehouden: de Weense Staatsopera, de Golden Hall van de Musikverein en de Brahms zaal van de Musikverein.

Bekijk alle Mozart concerten in Wenen en reserveer meteen online

Spaanse Rijschool

Twee keer per week kun je de demonstraties van de Spaanse Rijschool bijwonen. Dat is op zaterdag en zondag om 11:00 uur. Zonder vooraf te reserveren kun je deze bijzondere voorstellingen van klassieke paardrijkunst bijna niet bijwonen. Je zult daarom vooraf via internet kaarten moeten reserveren. Doe dat op tijd, want soms moet je weken vooraf al kaarten geregeld hebben.

Bekijk alle tickets voor de Spaanse Rijschool

Paleis Schönbrunn

Het adembenemend mooie Schloss Schönbrunn is zo populair dat er gedurende een groot deel van de dag wachtrijen staan om kaartjes te kunnen kopen en naar binnen te gaan. Omdat men in Schönbrunn werkt met een beperkt aantal mensen dat tegelijkertijd naar binnen mag kan de wachttijd op sommige momenten flink oplopen. Je kunt teleurstellingen voorkomen door alvast via internet je entreekaarten te regelen. Je hebt keuze uit verschillende tickets. Op de boekingspagina staan de verschillen uitgelegd tussen de tickets.

Reserveer je entreekaarten voor Schloss Schönbrunn

Paleis Schönbrunn