WENEN VOORDEELKAARTEN

Net als in veel andere toeristische steden kent ook Wenen kaarten waarbij je een aanzienlijk voordeel kunt behalen. Reis gratis met het openbaar vervoer, bezoek musea of bezienswaardigheden gratis of krijg soms flinke kortingen op entreeprijzen. Welk voordeel er te behalen valt verschilt per kaart. Op deze pagina bieden we een overzicht van de meest interessante Wenen voordeelkaarten, city passes en openbaar vervoer kaarten.

In het geval van Wenen is het aanbod vrij beperkt. Toch is het wel goed om te lezen wat je per kaart kunt verwachten. Daarom proberen we per product niet alleen aan te geven wat er wel inbegrepen is, maar ook wat er niet inbegrepen is zodat je op basis van die informatie de juiste voordeelkaart voor Wenen aan kunt schaffen.

Vienna Card

De Vienna Card is vooral bedoeld om je te verplaatsen binnen Wenen. Dat kan door middel van het reguliere openbaar vervoer (metro, tram en bus) met de rode Vienna Card. Daarnaast krijg je gedurende de geldigheid van je kaart (24, 48 of 72 uur) recht op kortingen bij meer dan 200 musea, attracties, bezienswaardigheden en activiteiten. In de regel heb je de investering er altijd heel snel weer uit als je veel gaat zien en doen in Wenen.

De Vienna Card is vooral ideaal voor mensen die hoofdzakelijk handig willen kunnen reizen binnen de stad Wenen.

BEKIJK DE VIENNA CARD

Vienna Pass

Ga je veel zien en doen in Wenen? Dan is de duurdere, maar veel completere Vienna Pass iets voor jou. Met de Vienna Pass heb je naast gratis vervoer door middel van een hop-on-hop-off bus ook het recht om meer dan zestig musea en populaire bezienswaardigheden in Wenen helemaal gratis te bezoeken. Optioneel kun je ook gratis openbaar vervoer met metro, tram, bus eb S-Bahn krijgen. De Vienna Pass is te koop met een geldigheid van 1, 2, 3 of 6 dagen. Voor kinderen van 6 tot 18 jaar geldt er een sterk gereduceerd tarief.

Inbegrepen in de Vienna Pass is onder andere skip-the-line toegang tot de volgende musea, bezienswaardigheden, monumenten en attracties:

Schloss Schönbrunn, het Belvedere, het Hofburg, de Spaanse Rijschool, de Stephansdom, het Albertina, het Kunsthistorisch Museum, de Schönbrunn Zoo, de Donautoren en Madame Tussauds.

BEKIJK DE VIENNA CARD